obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
UEFA EUROPA LEAGUE OP EREDIVISIE LIVE
Fiber
Eredivisie Live, het live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs, heeft voor de komende drie jaar een breed pakket uitzendrechten van de UEFA Europa
League verworven. Eredivisie Live zal de komende drie seizoenen, in ieder geval vanaf de groepsfase, een groot aantal wedstrijden van het toernooi
rechtstreeks uitzenden.

De UEFA Europa League is met ingang van komend seizoen een nieuw, groots opgezet Europees toernooi dat de huidige UEFA Cup vervangt. Ajax, PSV, sc Heerenveen en de winnaar van de play offs (NAC of FC Groningen) zullen komend seizoen sowieso uitkomen in verschillende voorrondes van het toernooi.

Volgens de directie van de Eredivisie CV, Frank Rutten en Alex Tielbeke, betekent de UEFA Europa League een waardevolle aanvulling voor Eredivisie Live. Frank Rutten: “De focus blijft op de live Eredivisie wedstrijden, dat is het kloppend hart van ons kanaal. Maar met het aantrekken van de Europa League kunnen we hier bovenop onze abonnees de komende jaren ook heel veel live Europees voetbal aanbieden. En afgezien van de hopelijk zo groot mogelijke Nederlandse inbreng past dit nieuwe toernooi in zijn algemeenheid natuurlijk prima bij de identiteit van onze jonge voetbalzender.”

Alex Tielbeke vult aan: “Nu kunnen we op Eredivisie Live ook midweeks live Europees topvoetbal in de huiskamers brengen waarmee we gehoor geven aan een grote wens van onze abonnees. En om hen gaat het uiteindelijk. We zeggen het hier nog altijd dagelijks tegen elkaar: Eredivisie Live is van de clubs, voor de fans.”

De UEFA Europa League
In de nieuw opgezette UEFA Europa League zal gespeeld worden volgens het systeem van de UEFA Champions League. De kwalificatie voor het hoofdtoernooi zal verlopen via een systeem van vier voorrondes. De ploegen die dan overblijven zullen samen met de rechtstreeks geplaatste teams en de verliezende teams uit de laatste voorronde van de Champions League, beginnen in het hoofdtoernooi van de Europa League. Het hoofdtoernooi begint met 48 clubs in een groepsfase van 12 groepen van 4 clubs. In iedere groep speelt elke club uit en thuis tegen hun drie tegenstanders. De
nummers 1 en 2 van de groepen én de acht nummers 3 uit de Champions League groepsfase gaan door naar de volgende ronde waarin zal worden gespeeld volgens het knock-out systeem.

Deelnemers
Uit de Nederlandse Eredivisie nemen sowieso Ajax (play-off ronde), sc Heerenveen (play-off ronde), PSV (3e voorronde) en de winnaar van de Eredivisie play-offs tussen FC Groningen en NAC (2e voorronde) deel aan de voorrondes van de Europa League. Indien FC Twente er niet in slaagt de voorrondes van de Champions League te overleven stromen ook zij in. Aangezien nog niet alle Europese competities zijn beslist is het deelnemersveld momenteel nog niet volledig bekend. In de diverse voorrondes komen, naast de genoemde Nederlandse clubs, in ieder geval ook in actie: Lazio Roma, AS Roma, Everton, Aston Villa, Zenit St. Petersburg, Benfica, HSV Hamburg, Athletic Bilbao en Club Brugge.

Data
De voorrondes voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi (groepsfase) van de UEFA Europa League lopen van 2 juli tot en met 27 augustus. De groepsfase begint 17 september. De finale zal 12 mei 2010 worden gespeeld in het HSV stadion in Hamburg.

Bron Concepts ICT
Fiber, lichtsnelheid.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'UEFA EUROPA LEAGUE OP EREDIVISIE LIVE', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Sport 1 Live Algemeen over Concepts ICT : 1 24 nov 2012
Eredivisie Live Go bij KPN en Tweak verwacht Radio en Tv van Tweak : 1 10 nov 2012
WD Mybook LIVE Nog niet gesorteerd : 1 21 apr 2012
Gratis Eredivisie Live 10-daagse vrijdag van start Radio en Tv van KPNglasvezel : 2 12 okt 2011
Gratis Eredivisie Live 10-daagse vrijdag van start Radio en Tv van Solcon : 1 11 okt 2011