obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Folder van Glashart in Oostelijk havengebied
knsm-eiland
Vorige week viel er een glanzende folder van Glashart in de bus in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam.

Ronkende taal over keuze's, nieuwe mogelijkheden, kortom, het beloofde land.

Nu heb ik al sinds het prille begin ftth ( glasvezel tot in de meterkast) van GNA (Glasvezel Netwerk Amsterdam). Na wat aanloop problemen en 3x van provider gewisseld te zijn (de eerste gaf er zelf de brui aan) ben ik nu redelijk tevreden met Concepts ICT. Snelheid is goed, maar ik miste iets. En ik wist ook wat!

HDTV. Geen van de eerste aanbieders op GNA kon HDTV bieden, allemaal hebben ze een (verplicht) contract met BBNed (is recentelijk overgenomen door Tele2). En er zijn geen plannen om dat te veranderen.
Maar de folder zegt wel dat het kan. Na wat onderzoek bleek dat alleen KPN dit aanbiedt in Amsterdam.

KPN, een bedrijf waarvan ik dacht, hoopte en mij voorgenomen had nooit meer iets mee te maken te hoeven hebben. Er zijn meerdere aanbieders van HDTV in Nederland, maar die mogen er hier kennelijk niet op.
KPN is berucht om zijn slechte service en de digitale streams van hun interactieve TV zijn de meest afgeknepen (MB/sec) in Nederland.
Maar ja, ik wilde toch HDTV hebben, dus in godsnaam maar doen dan.

Het is mogelijk om niet geheel in hun klauwen te vallen, want een andere aanbieder van HDTV in Amsterdam bleek Tweak te zijn (complimenten aan de klantenservice!). Welisiwaar met KPN streams, maar Internet leveren ze zelf. Dus ik vraag het product 50 MB aan. Ik had liever R+ 50 gehad, maar zoals gezegd dat kan niet.

Door schade en schande wijs geworden zegde ik mijn oude ISP nog niet op. En wat blijkt nou. De helpdesk van Tweak vertelde mij dat er een kink in de KPN kabel zit (waarom verbaast mij dat niet??)
KPN accepteert alleen een lege Genexis(glasmodem). Je moet eerst je oude ISP opzeggen, die geeft dan de glaskabel naar jouw huis vrij en dan pas neemt KPN de aanvraag "in behandeling".
Dus je zit dan vier tot zes weken (als je geluk hebt, en ga maar eens op een KPN forum kijken hoeveel klanten "geluk hebben" :/ ) dan heb je daarna weer een aansluiting. Dus van een dag of twee ongemak, laat staan een naadloze overgang is geen sprake.
Heerlijk, van die negentiendeeeuwse toestanden op een eenentwintigsteeeuws medium!

Leuke folder ook, Glashart!
Gewijzigd door knsm-eiland op 10 januari 2011, 14:51
 
GlasvezelOostelijkHavengebied
Beste knsm-eiland,

Het is bij KPN nu mogelijk om van de ene glasvezel provider over te stappen naar KPN met slechts een downtime van enkele uren op de dag van aansluiting door de monteur van het KPN Glasvezel pakket! Daarnaast bieden we bij KPN nu 6 maanden gratis het pakket aan. U kunt mij eventueel een PM sturen voor meer informatie.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Folder van Glashart in Oostelijk havengebied', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid Algemeen over Tweak : 1 15 mrt 2014
HBO Binnenkort op Glasvezel via Glashart, CanalDigital en Vodafone Radio en Tv van Glashart : 1 09 sep 2012
Gebruik van Ziggo of UPC decoders op Glashart glasvezel Radio en Tv van Glashart : 1 08 jul 2012
Glashart wordt Reggefiber Algemeen over Glashart : 5 27 sep 2011
Glashart biedt Infokanaal en Buienradar app Algemeen over Glashart : 1 18 jul 2011