obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Stoneroos ontwikkelt User Interface voor Glashart Media
Fiber
De afgelopen week werd de door Stoneroos ontwikkelde User Interface (UI) voor digitale tv van Glashart Media aan haar klanten aangeboden. Het nieuwe tv-menu ziet er nu veel aantrekkelijker uit, heeft een geïntegreerde Elektronische Programmagids (EPG) en een Personal Video Recorder (PVR) functionaliteit is in de maak.

Glashart Media levert via diverse service providers digitale tv aan circa 30.000 consumenten in Nederland via glasvezel van Reggefiber. Stoneroos ontwikkelt applicaties voor digitale tv en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale tv-gidsen, waaronder haar eigen, persoonlijke tv-gids ‘iFanzy’.

De samenwerking tussen Glashart Media en Stoneroos bestaat al enige tijd. De persoonlijke programmagids ‘iFanzy’ wordt sinds begin van dit jaar in het dienstenpakket aangeboden en zal nu langzamerhand vervangen gaan worden door deze ‘op maat gemaakte’ dienst. Het bestaande tv-menu is in een eigentijds jasje gegoten, de tv-gids is nu volledig verwerkt hierin en het geheel kenmerkt zich door een logische structuur en soepele navigatie. De kijker wordt een helder overzicht gegeven van de programma’s die op tv zijn en komen tot maar liefst zeven dagen vooruit. Extra’s zoals het zetten van een herinnering, het bekijken van programmadetails, een minigids en een complete gids met horizontale lijst weergave en verticale ‘grid’-weergave maken het product tot een eigentijdse manier waarop consumenten zich op de hoogte kunnen stellen van het aanbod op TV.

De EPG is van de grond af opgebouwd in de Opera browser van de Amino set-top box (110/130). Medio november lanceert Glashart de HD box van amino (532) met een PVR. Consumenten die besluiten om via deze HD-box tv te kijken, kunnen vanuit de EPG opnames van tv-programma’s inplannen en vanuit het menu de opgenomen programma’s bekijken en beheren.

Na de lancering van de PVR zal de UI doorontwikkeld worden en met tal van nieuwe interactieve tv-diensten worden uitgebreid. Op de road map staan tv-apps, uitgebreidere instellingen, een mobiele gids en een online variant hiervan. Voor klanten van Glashart zal het mogelijk worden om de gids op meerdere apparaten te raadplegen en meteen ook op afstand herinneringen en opnames te plannen, waar ze ook zijn. Andere plannen zijn een zoekfunctionaliteit, integratie met sociale netwerken en persoonlijke programma-aanbevelingen op basis van een individueel -en een gezamenlijk kijkerprofiel.

Glashart Media is de grootste radio- en tv-aanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland. Naast analoge radio en televisie biedt Glashart Media met name innovatieve, interactieve radio- en tv-diensten. Glashart Media is onderdeel van Reggefiber, dat ‘fiber to the home’-netwerken (FttH) bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk.

Bron: Glashart
Fiber, lichtsnelheid.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Stoneroos ontwikkelt User Interface voor Glashart Media', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Tweak biedt 1000Mbit glasvezel voor 54,95 Algemeen over Tweak : 1 01 jun 2016
Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid Algemeen over Tweak : 1 15 mrt 2014
Ook helemaal klaar met KPN Glasvezel? Zeg voor 24 januari gratis op als je ook ITV hebt! Algemeen over KPNglasvezel : 3 12 dec 2012
Account aanmaken voor HBO GO Aplicatie niet mogelijk Radio en Tv van Concepts ICT : 1 17 nov 2012
HBO Binnenkort op Glasvezel via Glashart, CanalDigital en Vodafone Radio en Tv van Glashart : 1 09 sep 2012