obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Glashart Media heeft exclusieve primeur alle Eredivisie Live kanalen in HD
space1
Glashart Media heeft exclusieve primeur alle Eredivisie Live kanalen in HD

http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws...ws&id=3535
 
space1
Hallo Alfons,

Ik had je bericht op TotaalTV al gelezen.
Op het netwerk van glashart zijn 2 groter netwerk providers actief en deze providers hebben elk hun eigen apparatuur in de wijkcentrale (pop) staan waarop elke huis is aangesloten d.m.v de glasvezel vanuit de meterkast


KPN
- naast KPN zelf verkoopt KPN hun dienst ook door aan bijv Tweak

Reggefiber op dit netwerk zijn providers zoals XMS en Lijbrandt enz actief

1 van de verschillen bij tv is coax met analoge tv maar via dezelfde kabel is tegenwoordig ook DVB-C mogelijke met een betere kwaliteit volgens sommige gebruikers gelijk aan kwaliteit van de IPTV dienst. Met de IPTV dienst kun je ook HD zenders en voetbal ontvangen (het DVB-C pakket is gelijk aan het analoge pakket). Alle Reggefiber providers gebruiken een ander type IPTV ontvanger dan KPN. Dit biedt voordelen maar ook nadelen

KPN heeft sinds dit jaar alleen nog IPTV tv met een 1910 of 1960 ontvanger. Zodat je voor iedere TV een aparte ontvanger nodig hebt. De bitrates zijn gelijk aan de koper versie van ITV.
De tv dienst op het Reggefiber (glashart media) geeft de zenders 1:1 door. Voorbeeld bij de HD zenders ligt de bitrate rond de 12-14 Mb.

De 4 HD zenders zijn nu alleen beschikbaar bij de Reggefiber providers. Deze 4 HD zenders zijn exclusief tijdelijk alleen voor glasvezel beschikbaar. Of KPN ook recht heeft op 4 HD zenders is niet bekend. Op de website van eredivisie live staat dat het HD binnenkort beschikbaar is bij KPN (er is al een akkoord over de HD zender) . Hoeveel HD zenders dat worden weet KPN zelf.

In Almere heb je tot nu toe een KPN en een Reggefiber deel op het glashart netwerk. Maar daar komt vanaf oktober verandering want op dat moment gaat Lijbrandt dus ook hun dienst aanbieden op het vroegere KPN deel. Op dat moment krijgt KPN dus eindelijk concurrentie.

De komende tijd gaat Lijbrandt in meer plaatsen uitbreiden op het glashart netwerk waar voorheen alleen KPN als netwerk provider actief is.

http://www.lijbrandt.nl/binnenkort_oo...ort_ook_in
Gewijzigd door space1 op 21 augustus 2010, 09:28
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glashart Media heeft exclusieve primeur alle Eredivisie Live kanalen in HD', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid Algemeen over Tweak : 1 15 mrt 2014
Sport 1 Live Algemeen over Concepts ICT : 1 24 nov 2012
Eredivisie Live Go bij KPN en Tweak verwacht Radio en Tv van Tweak : 1 10 nov 2012
HBO Binnenkort op Glasvezel via Glashart, CanalDigital en Vodafone Radio en Tv van Glashart : 1 09 sep 2012
Gebruik van Ziggo of UPC decoders op Glashart glasvezel Radio en Tv van Glashart : 1 08 jul 2012