obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Xms gaat op volle toeren .
dijaru
Reggefiber voert snelheid glasvezelnetwerk op tot 1Gbps

donderdag 11 februari 2010 14:30,

Reggefiber zal zijn netwerk in Nederland nog dit jaar opwaarderen tot 1Gbps. Zeewolde heeft de primeur: daar gaat internetaanbieder XMS van start met een synchroon 200Mbps-abonnement. Later dit jaar volgen andere plaatsen.

Volgens Reggefiber is de prijs voor 1Gbps-apparatuur de afgelopen zes maanden dusdanig in prijs gedaald dat het gebruik ervan bij consumenten ook betaalbaar wordt. De glasvezelaanbieder heeft daarom besloten om de apparatuur in de steden waar Reggefiber actief is, langzaamaan naar 1Gbps op te waarderen.

Als eerste stad is gekozen voor Zeewolde, waar het snelle glasvezelnetwerk donderdag in gebruik is genomen. Isp XMS is de eerste aanbieder die zijn diensten op het open netwerk zal aanbieden. De provider gaat van start met een synchroon 200Mbps-abonnement voor 136 euro per maand. Ook in andere gebieden waar XMS actief is, waaronder delen van Nijmegen, Utrecht, Hilversum en Amersfoort, zal de aanbieder zijn aanbod uitrollen.

Reggefiber gebruikt nu zowel in zijn netwerk als bij consumenten thuis 100Mbps-apparatuur, maar de recente prijsdalingen van 1Gbps-apparatuur hebben het bedrijf doen besluiten daarop over te stappen. Dit geldt niet alleen voor de modems die bij de huishoudens staan, maar ook voor de area pops: een soort hubs die zo'n 2500 woningen van een directe connectie met de cityring voorzien.

Volgens Everhard Wienke, development manager bij Reggefiber, is de benodigde apparatuur al leverbaar en zal deze de komende maanden nog ruimer beschikbaar worden. "Cisco levert de netwerkapparatuur al en ook de Zweedse aanbieder PacketFront zal de komende maanden kunnen gaan leveren. Hierdoor kunnen we eind dit jaar ons hele netwerk tot 1Gbps hebben opgewaardeerd." De benodigde modems voor consumenten worden geleverd door het Nederlandse bedrijf Genexis.

Bron: Tweakers
Gewijzigd door dijaru op 11 februari 2010, 15:22
"Glasvezel begint waar Kabel smelt"
Grin
 
dijaru

Quote

fiberhit schreef:
Vet Grin nog sneller wel Bruuut!!!Grin


nou is wel mooi ja .. maar ik vindt 100/100mbitt wel super mooi ..
en voldoende Smile
"Glasvezel begint waar Kabel smelt"
Grin
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Xms gaat op volle toeren .', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Lijbrandt stopt en gaat als KPN verder Algemeen over Lijbrandt : 1 30 sep 2016
Tele2 gaat concurrentie aan via glasvezel Algemeen over Tele2 : 3 09 feb 2013
Wanneer gaat de snelheid vam de pakketten omhoog????????? Algemeen over KPNglasvezel : 1 09 jun 2012
KPN gaat oud lek in Speedtouch-routers te lijf Internet van KPNglasvezel : 8 14 jan 2010
Kpn gaat de upload van glasvezel FORS verhogen Algemeen over KPNglasvezel : 6 19 dec 2009