obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Nieuwkomer Iphion biedt tv via glasvezel in meerdere steden
Fiber
Tv-startup Iphion biedt in de eerste Nederlandse steden losse tv-pakketten via internet. Eerst alleen voor glasvezel, later ook voor ADSL.

Heb je glasvezel-internet maar het bijbehorende tv-pakket van de provider bevalt je niet? De nieuwe tv-aanbieder Iphion biedt tv-pakketten aan waarvoor alleen een glasvezelverbinding vereist is. Ilse.nl-oprichter Merien ten Houten startte de nieuwe tv-aanbieder enkele maanden geleden. Eerst was Iphion alleen in Eindhoven en Nuenen actief, maar sinds vorige week ook via het glasvezelnetwerk in Amsterdam. Binnenkort komen daar Arnhem en Utrecht bij, meldt Emerce.

Voor 10 euro per maand krijgen huishoudens alle gewone digitale tv-zenders, voor 20 euro per maand meer dan 100 zenders en 15 hd-zenders. Iphion verkoopt ook los Eredivisie Live. Voor ontvangst is alleen een Iphion-decoder (70 euro) en een glasvezelverbinding nodig. De Iphion-settopbox biedt ook toegang tot bijvoorbeeld YouTube en Uitzending Gemist.

De nieuwe tv-aanbieder richt zich op klanten die om wat voor reden dan ook geen zin hebben in een combinatiepakket met internet plus tv bij hun glasvezelbedrijf. Die tv-pakketten vinden ze bijvoorbeeld of te duur, of te beperkt vanwege weinig hd-zenders. KPN's glasvezelaanbod bevat in het basispakket 10 Nederlandse hd-zenders, maar voor de interessanterem buitenlandse hd-kanalen vraagt het bedrijf maandelijks 7,50 euro extra.

Voorlopig werkt Iphion alleen via glasvezel, vanwege de hd-kanalen. Ongeveer een half miljoen Nederlanders hebben thuis toegang tot glasvezel. De start-up wil op termijn wel met een adsl-aanbod komen. Tv kijken via laptop of internet is helaas nog niet mogelijk, het werkt alleen via de settopbox. Dat zal iets met rechtenkwesties hebben te maken.

Probleem voor iPhion is dat de meeste glasvezelaanbieders, zoals KPN, Lijbrandt, XMS en Tweak nu al internet plus digitale/interactieve tv aanbieden voor 40 tot 50 euro per maand. Alleen internet kost tussen de 30 en 45 euro per maand. Die 10 of 20 euro extra per maand voor tv maakt Iphion dan in elk geval niet goedkoper.

Bron: Bright.nl
Fiber, lichtsnelheid.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Nieuwkomer Iphion biedt tv via glasvezel in meerdere steden', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Glasvezel en tv Nog niet gesorteerd : 1 15 okt 2019
Jonaz glasvezel in regio Amersfoort en Leusden. Eind 2016 ook in Soest en Baarn Waar beschikbaar, Jonaz : 1 18 jun 2016
Over Jonaz Glasvezel Algemeen over Jonaz : 1 18 jun 2016
Tweak biedt 1000Mbit glasvezel voor 54,95 Algemeen over Tweak : 1 01 jun 2016
KPN Glasvezel bevalt goed Algemeen over KPNglasvezel : 1 05 okt 2014