obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid
Fiber
Vandaag hebben wij via onze netwerkleverancier KPN te horen gekregen dat er een kwetsbaarheid in de settopbox van Glashart Media aan het licht is gekomen. Deze kwetsbaarheid heeft geen impact op de vitale infrastructuur en misbruik van persoonsgegevens is niet mogelijk. Wel maakt deze kwetsbaarheid het voor technisch aangelegde eindgebruikers mogelijk om de diensten van andere eindgebruikers te verstoren.

Zo is het voor een kwaadwillende mogelijk om instellingen op afstand aan te passen, zoals het wisselen van een kanaal of het wijzigen van de beeldscherminstellingen. KPN en haar leverancier hebben direct actie ondernomen om deze kwetsbaarheid te verhelpen. Er zijn op dit moment twee oplossingen om dit probleem te verhelpen:

1. Software update settopbox
Er staat een software-update gereed die de kwetsbaarheid oplost. De meeste eindgebruikers hebben de box ingesteld zodat deze automatisch updates verwerkt, maar bij een beperkt aantal gebruikers is dat niet het geval. Deze gebruikers wordt met klem geadviseerd om de settopbox alsnog zo snel mogelijk te updaten. Maar omdat niet alle gebruikers in staat zullen zijn dit spoedig te doen heeft KPN ook een tweede oplossing klaar.

2. Filtering in het netwerk
Door een zogeheten filtering in het netwerk aan te brengen, wordt voorkomen dat van de kwetsbaarheid misbruik gemaakt kan worden. Er wordt als het ware een 'muur' voor de kwetsbaarheid gezet. Hiermee geven we de eindgebruiker de tijd om de hierboven genoemde software update uit te voeren. De verwachting is dat dit filter op 20 februari aan het einde van de dag actief zal zijn.

Vanuit Tweak willen wij u bij deze ook van harte adviseren om uw settopbox te updaten als u gebruik maakt van de diensten van Glashart Media. Op deze manier voorkomt u een mogelijke onderbreking van de dienstverlening en kunt u dus gewoon blijven genieten van uw televisiedienst. Onze excuses voor mogelijk ongemak en dank voor uw begrip.

Bron Tweak
Fiber, lichtsnelheid.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Android Mini PC geen settopbox KPN Nodig Algemeen over KPNglasvezel : 4 09 jun 2013
HBO Binnenkort op Glasvezel via Glashart, CanalDigital en Vodafone Radio en Tv van Glashart : 1 09 sep 2012
Gebruik van Ziggo of UPC decoders op Glashart glasvezel Radio en Tv van Glashart : 1 08 jul 2012
Storing glasvezel in Enschede en Wijchen -update Algemeen over Tweak : 2 26 jan 2012
Interactive tv zonder settopbox ??? Radio en Tv van KPNglasvezel : 1 13 okt 2011