obey-robots.txt
28 Februari 2017, 06:34
Navigatie
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Glasvezel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Hier kunt u alles over glasvezel van Tweak kwijt
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

The story of....

PeepPeep
Hallo allen,

Ik ga over naar Tweak. Ik ga hier gewoon bijhouden hoe de overstap gaat en wat mijn ervaringen zijn. Kan fijn zijn voor degenen die over willen gaan en hiermee hun voordeel kunnen doen.

Situatie:
Woonplaats: Dordrecht (Dubbeldam)
Keuze uit: KPN - Lijbrandt - Tweak - Concepts ICT - Solcon (via DCH) en ook Plinq (nooit wat van gehoord) en Edutel (helaas nog geen aanbod maar zijn bezig dit wel te realiseren)
Huidig: Tele2 (telefonie en 20 Mbit internet (netto 13 Mbit snelheid)), digitale TV via satelliet (CanalDigitaal).
Gekozen: 100 Mbit totaalpakket (TV digitaal (nog geen HD), 100/100 Mb internet, telefonie)

Keuze:
KPN viel na "marktonderzoek" sowieso af vanwege prijs en apparatuurkeuze (Experiabox schijnt niet best te zijn, Digi TV ontvanger koeler die herrie maakt). Gewoon geen goed gevoel bij.
Na verder onderzoek en diepgaandere bepaling wat ik wel/nie wil bleef Lijbrandt over. Goede recensies en ervaringen, uitgebreid pakket en kinderziekten allemaal opgelost. Belangrijk was ook toch dat ook het analoge signaal werd doorgegeven wat fijn is als je nog 2 andere TV toestellen hebt staan in slaapkamers. Ook de apparatuur is gewoon beter die Lijbrandt levert.
Bij laatste "marktonderzoek" (ik wil 100 procent zeker zijn dat ik het juiste kies) kwam ik erachter dat Tweak toch het R+ pakket in Dordrecht levert! Tweak stond altijd met stip bovenaan mijn lijst maar uit informatie had ik nooit kunnen achterhalen dat ze ook R+ in dordrecht leverden. Dus wel. Toen werden de zaken anders. Voor zelfde bedrag (bij benadering) als bij Lijbrandt kon ik dus ook analoog signaal krijgen, maar als extra een volledige snelheid op usenet (kost me nu 8 Euro per maand bij een usenetaanbieder), en een eigen website met eigen domeinnaam en onbeperkte emailadressen. Daarbij ook het voordeel dat je niet eerst aan een jaarcontract (KPN, Lijbrandt, Solcon, ConceptsICT, etc.) vast zit maar direct een per maand opzegbaar contract hebt. Een de naam die deze leverancier heeft, is ook (voor mij als ICT-er) een goed argument: gewoon een topper.
Dus een 100 R+ bij Tweak werd 30-10-2010 aangevraagd via de website.

Aanvraag:
Aanvraag via de website. Simpel de juiste dingen invullen en de juiste keuzes maken (wil je digitale TV dan apart aanvinken (kost 5,95 extra per maand).
Direct komt een bevestiging van je aanvraag per mail binnen.
Een (werk)dag later lag het officiële contract in de bus. Antwoordenveloppe erbij (antwoordnummer, dus gratis). even checken, handtekening eronder en kopie van identiteitsbewijs erbij en opsturen.

Aanvullende voor- en nadelen bij keuze:
De andere aanbieders bieden (gemiddeld) 2 maanden gratis aan bij afsluiten van een abonnement. Dat gaat om een aanzienlijk bedrag dus kan interessant zijn. Lijbrandt is daarin het uitgebreidst denk ik, mede door het uitgesteld aanvragen van een abonnement met de voorwaarden die op dat moment gehanteerd worden.
Tweak heeft (nu nog, misschien wel in toekomst) zo'n aanbieding niet. Dat kan voor het eerste jaar aardig schelen. Maar kijk ook verder dan het eerste jaar. En zeker als je een frequent usenet gebruiker bent, dan kan het Tweak abonnement aanmerkelijk gaan schelen. Ook biedt het Tweak abonnement de mogelijkheid een bestaande website (waar je nu flink voor betaal) over te verhuizen naar je nieuwe glasvezelaccount (waarna het niets meer kost). Kan ook weer interessant zijn!
Verder betaal je bij Tweak een borg voor het modem (50 Euro) maar is het aansluiten ervan (bij mijn abonnenment dan) gratis.
En ja, de in rekening gebrachte administratiekosten van 25 Euro vind ik zelf wat vergezocht, maar goed....... het moet maar.

Bij het vergelijken van diverse abonnementen heb ik veel aan http://www.glasve...lijken.nl/ gehad. Dus zeker een aanrader om daar eens te buurten en abonnementen naast elkaar te zetten.

Ik ben nu in afwachting van verdere actie. Dus....... wordt vervolgt!

Wink
Gewijzigd door PeepPeep op 23 november 2010, 20:12
 
PeepPeep
En een aanvulling.

Bij het pakket wordt als set-top box voor het "normale" (SD) digitale gebeuren de Animo 110 geleverd. Ik had vernomen op diverse fora dat de Animo 130 (de set-top box die bij het HD digitale gebeuren hoort (en geleverd wordt) een beter beeld op SD geeft dan de Animo 110 (door met name upscaling. Maar of het werkelijk zo is, dat weet ik natuurlijk niet zeker.

Dus heb ik gevraagd of tegen meerprijs een 130 kan worden geleverd in plaats van de 110. Dat kan niet. Wel kan je de 130 voor 5 Euro per maand extra erbij huren (bedoeld voor eventueel 2e digitale TV).

Verder had ik vernomen dat er eind november een Animo beschikbaar gaat komen voor de R+ kijkers waar ook mee kan worden opgenomen (DVR dus). Dit klopt, het is de Animo 536. Tweak gaat ze ook vanaf eind november leveren maar het is nog niet bekend hoe ze dat gaan doen. Het kan een onderdeel van een pakket worden maar ook kan gedacht worden aan losse verkoop of losse verhuur. Dat weten ze "met de tijd" pas.
Op zich een zeer interessante en nog missende optie dus die houden we in de gaten.

Wordt vervolgd.......
 
martinfst
Als je overgaat naar Tweak, krijg je gewoon KPN. Ze zijn nl. slechts reseller.

En denk niet dat je als klant gewaardeerd wordt. De helpdesk is kampioen kluitje in het riet en wordt niet geplaagd door enige kennis.
 
PeepPeep
Helaas moet ik je teleurstellen, je zit mis.

Tweak biedt inderdaad het KPN pakket aan (als reseller), maar daarnaast het R+ pakket wat dus - gelukkig - geheel niets met KPN te maken heeft.
Dus........ ik heb gekozen voor het R+ pakket.

http://www.tweak....mp;item=92 voor alle info. Je weet dus kennelijk niet wat er mogelijk is.......

En de opmerking over de helpdesk is natuurlijk heel leuk, maar mist iedere vorm van onderbouwing. Leuk dat je een kreet zonder enige inhoud plaats, dat kan iedereen. Voegt nergens wat aan toe, en zeker niet aan dit topic van mij waarin ik mijn ervaringen met het aanvragen en aansluiten van een R+ abonnement (dus GEEN KPN-variant) wil delen.
Van mij kant dus geen (inhoud)loze kreten maar werkelijke ervaringen.

En om je gerust te stellen: ik ben zelf IT-er, ook eigen bedrijfje hierin, jarenlange ervaring vanaf begintijd computertijdperk met PC's (van DOS tot Windows 7 en alle (hardware)ontwikkelingen hierin zoals inbellen op BBS-sen door de hoorn op een "modem" te plaatsen, etc. etc., dus ik weet wel wat er speelt en kan.


Maar even update: brief met bevestiging van ontvangst van door mij ingevulde en aangeleverde papieren heb ik begin van de week ontvangen, nu in afwachting van een afspraak die door een monteur wordt gemaakt om het spul te installeren in de meterkast en te activeren.

:-)
 
kassie
Nou het belletje door de monteur kan nog wel even duren hoor.
Zit nu al ruim 6 weken te wachten.
Er werd mij verteld dat het netwerk nog niet vrijgegeven is.
 
PeepPeep
Hier in Dordrecht (Dubbeldam) moet het vrijgegeven zijn, andere aanbieders als Lijbrandt worden ook al uitgerold.
Maar goed, daarom o.a. ook dit topic. Delen van de ervaring en kijken of de beloftes ook waar worden gemaakt.......... Cool

En de spanning stijgt wel. Ik zit wel eens een filmpje van nieuwsgroepen te downloaden (mag he, wordt niet als "illegaal" aangemerkt) en dan kijk ik met lede ogen naar de "snelheid" met in gedachten de toekomstige superrrrrrrsnelle verbinding en downloadsnelheid. En een upload die 100 keer zo snel zal gaan...... wow Grin
Gewijzigd door PeepPeep op 17 november 2010, 17:28
 
kassie
Ja dat dacht ik ook,dat het vrijgegeven zou zijn.
Maar niet dus,nog niet
Is in Dordrecht(stadspolders).

Ik zal mijn ervaringen ook hier delen,ik heb voorlopig gekozen voor de 50/50
Gewijzigd door kassie op 17 november 2010, 19:13
 
kassie
Nou bij mij staat de datum vast hoor,ze komen 2 december.
Grin
 
PeepPeep
Kijk, dat gaat lekker in de Stadspolders :-)

Ik heb vrijdag de Amino A110 (set top box, dus voor het digitale SD signaal voor TV en radio) ontvangen. Klein kastje, ziet er goed uit.
Als ik op de website van de makers kijk, is voor de A110 inmiddels door de A129 opgevolgd is. Dus ik denk dat binnenkort ook de A129 via de providers zal worden uitgeleverd. Ach, ik ga eerst maar eens met de A110 aan de slag en wacht de variant af die ook kan opnemen (zie eerder in dit topic).

Verder heb ik zaterdag ook schriftelijk bericht van Glashart gehad dat de monteurs op 22 november (ja ja, morgen dus!) langs komen om het glasvezelmodem te plaatsen. De rest ligt er al en is getest dus.......... Voor deze afspraak neem ik natuurlijk gewoon vrij op mijn werk, dat heb ik er zeker voor over!

In de brief staat ook dat het daarna nog niet zal werken maar dat Tweak dan voor de activering en de rest zal gaan zorgen.

Ik ben nu aan het kijken of ik wellicht de A110 via een draadloze N-verbinding (300 Mbit) kan aansluiten op mijn nieuwe Netgear WNDR3700 router, welke ik bij het glasvezelmodem in de meterkast ga plaatsen. Anders moet ik een netwerkkabel vanuit de meterkast naar de plek trekken waar de TV nu staat (op zich geen probleem, ik heb houten vloeren dus wordt wel ff onder de vloer door het zand heen tijgeren, gelukkig is het puur zand wat in de kruipruimte ligt en nog kurkdroog ook....) maar als het draadloos kan zou het toch fijn zijn.
Alleen ook wat twijfel, want ik wil de 2 PC's boven op zolder (die van mijn vrouw (maar die doet amper wat op internet) en de mijne (waarmee ik niet al te vaak van nieuwsgroepen download en verder ook wat surf enz. dus ook niet al te zware belasting) draadloos via de N-verbinding aansluiten maar dat zou toch moeten kunnen. Wel wil ik ook in de meterkast een NAS gaan plaatsen voor centrale opslag van bestanden, muziek, fotos en films e.d. (bedraad rechtstreeks op de WNDR3700) en daarbij bij de TV ook een aparte mediaplayer om zo films en muziek van de NAS naar de mediaplayer en (in mindere mate) PC's te kunnen streamen. Misschien toch beter alles dan bedraad doen......... Nou ja, ik heb dus genoeg huiswerk......

Het schiet dus op!

- wordt vervolgd - :-)
 
PeepPeep
En de monteur is net langs geweest. Glasvezelmodem inprikken, controle via laptop (test geslaagd) en 5 minuten later was ie weer weg........
Dus de bal ligt weer bij Tweak!

Even resumé:
Aanvraag via website op 30 oktober 2010 ('savonds).
Papieren (contract) binnen op 2 november, terug gestuurd 5 november.
Op 12 november bevestigingsbrief van ontvangst contract ontvangen.
Op 19 november brief: monteur komt 22 november.
En 22 november: monteur heeft glasvezelmodem geplaatst.

Niet slecht......... Ik ga maar eens mijn ADSL (Tele2 met telefonie) en CanalDigitaal (satellietTV) opzeggen.......
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'The story of....', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Fiber15:00:22
Ledenenquête
Glasvezel gaat ADSL en Kabel verdringen

Ja
Ledenenquête: Glasvezel gaat ADSL en Kabel verdringen Ja 87% [119 stemmen]
87% [119 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Glasvezel gaat ADSL en Kabel verdringen Nee 13% [18 stemmen]
13% [18 stemmen]

Stemmen: 137
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 31 okt 2008
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

31 december 2014, 23:15
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

02 september 2013, 21:47
Kpn is een pruts bedrijf

20 augustus 2013, 20:33
@kobus lag de site er voor jou ook even uit?

19 mei 2012, 10:33
Jazeker wel!

11 mei 2012, 16:33
Eens ff kijken of hier nog bekenden huizen van gebruikers.eu! Cool