obey-robots.txt
17 December 2018, 15:28
Navigatie
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Glasvezel Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
Nog geen passend onderdeel gevonden? Post het hier!
 Onderwerp afdrukken

Ook KPN introduceert HD TV

dijaru
KPN heeft vandaag middels een persbericht aangekondigd HDTV aan te bieden aan klanten van haar Interactieve TV dienst, die via ADSL/VDSL aangeboden wordt. Het nieuwe HD aanbod is niet beschikbaar voor klanten die TV kijken via Digitenne.

Het HD tv-pakket bestaat voorlopig uit tien zenders. Nederland 1, 2 en 3, Net5, SBS6, Veronica, de Vlaamse zenders n en Canvas Ketnet, en de themazenders Discovery HD en Animal Planet HD. De standaard Digitale tv-ontvanger van KPN is geschikt voor HDTV en hoeft dus niet vervangen te worden. KPN zal op korte termijn nog meer HD-kanalen toevoegen aan het HDTV pakket. Het HDTV pakket heeft een meerprijs van 10 euro bovenop het standaard TV abonnement.

Om nog meer Nederlanders te kunnen voorzien van Interactieve TV heeft KPN onlangs genvesteerd in de uitbreiding van het bestaande netwerk naar VDSL. Dit betekent dat de internetsnelheden voor klanten verhoogd zijn en daarmee ook het dekkingsgebied van Interactieve TV is vergroot. Ruim 80% van de Nederlandse huishoudens kan nu Interactieve TV van KPN thuis ontvangen.

Beeldkwaliteit valt tegen

Hardware.Info was onlangs in de gelegenheid om de beeldkwaliteit van KPNs nieuwe HDTV aanbod te beoordelen. Opvallend is dat KPN alle HD zenders die in 1080i uitzenden omzet naar 720p en doorgeeft met een bandbreedte die volgens welingelichte bronnen rond de 6 mbit/s ligt. Bij de omzetting van 1080i naar 720p gaat beeldscherpte verloren, en in de praktijk blijkt ook dat gekozen bitrate eigenlijk te laag is.

Wij hebben beelden bekeken van onder andere Discovery HD en daarbij viel op dat de beeldscherpte bij weinig beweging redelijk goed is, maar niet in de buurt komt van de kwaliteit van het HD signaal dat via de kabel verzonden wordt. Met name kleine details bleken bij het KPN HD signaal te ontbreken, terwijl die op het kabel HD signaal wl duidelijk zichtbaar waren. Bij veel beweging laat de beeldkwaliteit van KPNs HDTV dienst echter pas echt sterk te wensen over en is duidelijk blokvorming waarneembaar. De beeldkwaliteit daalt wanneer er veel gebeurt tot onder de kwaliteit die de kabel op haar SD-zenders aanbiedt.

Onduidelijk is vooralsnog of KPN de beeldkwaliteit kan verhogen met betere settings voor haar encoders. Meer bandbreedte beschikbaar maken lijkt echter niet mogelijk, omdat op dezelfde lijn ook bandbreedte beschikbaar moet blijven voor internet, telefonie en het bekijken of opnemen van een eventueel tweede TV kanaal.

HD?

Gezien de matige beeldkwaliteit rijst de vraag of KPN eigenlijk wel mag spreken van 'HD'. Technisch gezien bevat het signaal inderdaad 1280x720 beeldpunten, maar door de hoge compressie is de beeldkwaliteit naar ons oordeel onder de maat voor de term HDTV. Desondanks spreek KPN in haar persbericht over 'haarscherp beeld' 'tot vijf keer scherper' en 'intensere kleuren'. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Bron: hardware Info
"Glasvezel begint waar Kabel smelt"
Grin
 
data-full-width-responsive="true">
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Ook KPN introduceert HD TV', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| lenger05:29:43
Ledenenqute
Glasvezel gaat ADSL en Kabel verdringen

Ja
Ledenenqute: Glasvezel gaat ADSL en Kabel verdringen Ja 86% [93 stemmen]
86% [93 stemmen]

Nee
Ledenenqute: Glasvezel gaat ADSL en Kabel verdringen Nee 14% [15 stemmen]
14% [15 stemmen]

Stemmen: 108
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 31 okt 2008
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

31 december 2014, 23:15
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

02 september 2013, 21:47
Kpn is een pruts bedrijf

20 augustus 2013, 20:33
@kobus lag de site er voor jou ook even uit?

19 mei 2012, 10:33
Jazeker wel!

11 mei 2012, 16:33
Eens ff kijken of hier nog bekenden huizen van gebruikers.eu! Cool