obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
KPN stopt met analoge tv via glasvezel
space1
Vandaag heb ik een brief ontvangen waarin staat dat KPN per jan 2010 stopt met de doorgeven van het analoge signaal .
Je krijgt nu een tweede digitale ontvanger gratis.

Ik heb de KPN helpdesk gebeld met de vraag wat gebruikt er met mijn intenet bandbreedte als ik 3 ontvangers in gebruik heb
De eerste digitale ontvanger kost geen internet snelheid
de 2 ....4 digitale gebruikt dus een deel van je bandbreedte.


Voor een SD kanaal 4 MB en voor een HD kanaal 6 MB ( is wel een beetje weinig om een HD kanaal)

Kloppen deze bitrates voor de TV kanalen ??? want ik heb op intenet ook al gelezen dat 11 MB voor HD wordt gebruikt. 10 tot 12 mb is voor HD heel gebruikelijk voor een goed beeld.

Als 10-12 MB klopt betekent dat je bij een brons pakket en je gebruikt 3 ontvangers nog maar 10 MB aan download snelheid overhoud!!!

Dit is nu nooit de bedoeling als glasvezel pakket neemt.
 
data-full-width-responsive="true">
glasmol
Graag een reactie van KPN op bovenstaande vraag.....
 
KPNwebcare2
Hallo,

Wij komen nog terug met een correct antwoord.
 
KPNwebcare1
Hallo,

het enige wat ik nu kan melden is dat het geen nadelig invloed zal hebben op de internet snelheid.
 
fiberuser
Hallo,

Ook ik begrijp de keuze van KPN niet.

1) Internet snelheid mogelijk omlaag.
--> pdaas meldt van niet. Echter bij het onderwerp "meerdere tv's?" meldt KPN: "Dat betekend dat als u opneemt en TV kijkt dat u dus rekening moet houden van een verlies van bandbreedte van 8 M/bs op het totaal haalbare bitrate op uw adres." Kortom, er is nog veel onduidelijk...

2) Er wordt geen goede oplossing geboden als alternatief voor analoge radio
--> Op de huidige decoder zie ik geen coax uitgang. Het voorstel om "uw radio (tuner)aansluiten op uw digitale tv ontvanger" zoals in de brief staat is dus helemaal geen optie. De KPN haalt in de brief een tuner/radio en een versterker door elkaar. Verder staat de radio in mijn persoonlijke situatie niet eens in de buurt van de decoder. Mijn huidige coax aansluiting (ik heb er meerdere in de woonkamer). Via de ether is dan het andere alternatief. Maar hoe luister ik dan naar alle beloofde radiozenders?

3) Er wordt geen goede oplossing geboden als alternatief voor analoge TV
--> Meerdere decoders werken voor alle moderne televisies. Echter bezit ik ook nog steeds een televisie zonder scart (of tulp) aansluiting. Deze televisie is dus niet langer bruikbaar met de geboden oplossing.

4) De aankodiging van KPN vind ik op een te korte termijn.
--> We hebben ons zomer 2008 aangemeld en in juni 2009 dan eindelijk glasvezel. 2 maanden later worden de voorwaarden al drastisch veranderd.

5) De geboden tegemoetkoming (gratis extra decoder) vind ik veel te beperkt voor de verzorge overlast
--> Een gemiddeld huishouden heeft tegenwoordig misschien wel 2 TVs zoals u meldt, echter zeer waarschijnlijk meer radioaansluitingen. Ook hier heeft de wijziging een impact op. Kortom een aanbod van 3-4 gratis decoders lijkt meer op zijn plaats. De nu geboden oplossing is eigenlijk een directe prijsverhoging van 10 euro per maand. Verder moet er op de plaats voor de derde en vierde TV extra UTP kabels worden aangelegd. Blijkbaar krijg je een DEVOLO voor de tweede TV gratis.

Bij navraag bij KPN kreeg ik te horen dat "Bij elke beslissing zijn er klanten die enthousiast op de wijzigingen reageren, en klanten die er minder blij mee zijn". Zeer waar! Het is toch knap, na zo'n 9 jaar klant bij UPC (analoog en digitaal) en tot het moment van opzeggen geen klachten, heeft KPN het snel voor elkaar om een klant ontevreden te krijgen.

Een gebruiker die hoopt dat analoog nog een jaartje of wat blijft....
 
glasmol
Hoi !

Je schrijft "Op de huidige decoder zie ik geen coax uitgang. Het voorstel om "uw radio (tuner)aansluiten op uw digitale tv ontvanger" zoals in de brief staat is dus helemaal geen optie."


Je moet ook niet je radio tuner aansluiten op je i-tv tuner, maar je versterker, ik begrijp dat in jouw situatie de versterker niet in de buurt staat van je i-tv tuner, maar in mijn situatie is het perfect dat eindelijk dat ouderwetse analoge signaal stopt, ik gebruikte het toch nooit, ik woon namelijk buiten-af, en daar was überhaupt nooit analoge radio, behalve via de ether.

Ik heb vanaf m`n i-tv tuner 2 tulp stekkertjes naar m`n versterker getrokken, en luister nu digitaal naar alle zenders die ik wil.....
En de radio's die ik niet op m`n i-tv tuner aansluit zoals buiten, en boven, pikken het radio signaal gewoon zo uit de ether, daarvoor heb ik echt geen coax nodig...., een stukje koperdraad in de antenne aansluiting is genoeg om de zenders te ontvangen die ik wil.

Een gebruiker die het ouderwetse analoge signaal nooit zal gaan missen Grin
 
glasmol

Quote

harrie_n schreef:
Ja het is echt helemaal k*t.

Bel ik op met de vraag hoe ik m'n radio (nu via kabel) moet luisteren zonder analoog signaal? Antwoord: "Je moet er een harddisk recorder aanhangen. Of gewoon ether." En mijn TV op de slaapkamer (model vissekom)? "Die moet een decoder krijgen".
Dat zijn er al 2 + 1 beneden = 3 decoders. Die krengen verbruiken 40/60 watt en schijnen te föhnen als een idioot. Een vriendin van mij heeft het ding op haar slaapkamer al uit het raam gegooid.
Dus KPN:
- Lekker MVO / duurzaam / milieuvriendelijk al die extra decoders met extra afstandsbedieningen (die had nog niet, kunnen nu kwartetten)
- Lekker fijn radio luisteren. In het meest gunstige geval staan er 2 apparaten aan (decoder en radio) maar in de praktijk zoals bij tele2 klanten: decoder, tv en versterker.
- Al m'n bekabeling kan ik vervangen voor utp. In de gemiddelde nieuwbouwbunker zit meer staal dan in de eifeltoren. Dus draadloos kun je vergeten naar zolder.

Al met al protesteer ik hier dus tegen en neem er geen genoegen mee. Ik vind dat kpn het analoge signaal moet garanderen (voor mij een key selling point).

En anders gaan we toch lekker naar UPC? Die zijn 1. goedkoper, 2. sneller dan het brons knalpakket en 3. hebben wel analoog signaal.

Groeten,
Harrie


Hoi Harrie,

Je schrijft "schijnen te föhnen als een idioot. Een vriendin van mij heeft het ding op haar slaapkamer al uit het raam gegooid" . Ik kan uit ervaring vertellen dat de tuners fluister stil (horen te) zijn. Mocht de tuner bij je vriendin herrie maken, dan dient deze te worden vervangen. Trouwens, is ze zich er van bewust dat ze eigendom van KPN uit het raam heeft gegooid Wink ?? De tuners worden in bruikleen gegeven, of worden door de klant gehuurd, ze zijn in geen enkel geval eigendom van de klant.

Tevens schrijf je "Al m'n bekabeling kan ik vervangen voor utp. In de gemiddelde nieuwbouwbunker zit meer staal dan in de eifeltoren. Dus draadloos kun je vergeten naar zolder."

Je hoeft niet draadloos te gaan werken, er is een mogelijkheid om met home-plugs te werken, dan bouw je dus een netwerk via het stroomnet, dat is super stabiel, en het scheelt kabels trekken.
 
glasmol
Succes i.i.g. , en hou ons op de hoogte :-)
 
glasmol
Dankje Harrie voor de update.

Ik was altijd van mening dat de bandbreedte van i-tv en de bandbreedte van internet gescheiden werd, en dat het aantal tuners, en hun activiteit niet van toepassing was op de snelheid van je internet verbinding.
Ik dacht me te kunnen herinneren dat bij i-tv via adsl, deze bandbreedtes wel gescheiden waren, maar ik kan me sterk vergissen Smile
 
space1

Quote

pdaas schreef:
Hallo,

het enige wat ik nu kan melden is dat het geen nadelig invloed zal hebben op de internet snelheid.


Quote

harrie_n schreef:
En we hebben nieuws. Een decoder snoept van je netto bandbreedte. Op basis van een pakket goud zou je met 4 tv's iets minder dan de helft overhouden. (Aldus KPN techneut).Bij kpn is schijnbaar iedereen het niet met elkaar eens.

De helpdesk medewerkster met wie ik gesproken heb enkele weken geleden heeft zelfs eerst nagevraagd bij iemand anders op de helpdesk.

Goud is 60 MB volgens mij de helft daarvan voor 4 tv is 30 MB 7,5 mb per tv (Dan blijft er bij brons pakket niet veel meer over)

Dit wel weer hoger dan 4 of 6 mb (HD) welke helpdesk medewerkster
aan mij heeft verteld.

Het modem kan volgens mij niet het verschil maken tussen internet of TV signaal Dan moet het technische in de wijkcentrale te regelen zijn dat het tv verkeer geen invloed heeft op het totale bandbreedte voor internet.

Op 9 september komt bij ons de monteur daarna kan ik zelf het echte antwoord geven!!!!!!!!!!!
 
space1

Quote

glasmol schreef:
Dankje Harrie voor de update.

Ik was altijd van mening dat de bandbreedte van i-tv en de bandbreedte van internet gescheiden werd, en dat het aantal tuners, en hun activiteit niet van toepassing was op de snelheid van je internet verbinding.
Ik dacht me te kunnen herinneren dat bij i-tv via adsl, deze bandbreedtes wel gescheiden waren, maar ik kan me sterk vergissen Smile


Als ik het goed heb kan bij ADSL technische niet meer dan 8 of 20 MB door koperdraad. dan heeft het altijd invloed op het internet bandbreedte bij een abonnement van 8 of 20 MB.

Bij glasvezel kun je het eenvoudig testen. download via internet op volle snelheid een bestand 100 of 1000 MB

http://www.www.gebruikers.eu/speedtest-servers-100mb-1000mb-bin

en zet daarna de tv decoders maar eens aan.
 
KPNwebcare2
Om het duidelijk te krijgen:

Iemand met een ADSL abonnement van 20 Mbit wordt er een snelheid van 4-8 Mb/s weggehaald ( deze is gereserveerd ).
Iemand met een ADSL abonnement van 12 Mbit houd deze snelheid.
Iemand met een lagere snelheid haalt ook zijn snelheid.

Wij adviseren mensen met IPTV om een 12Mbit abonnement te nemen.

Dus antwoord op uw vraag, ja, ADSL kan 20 Mbit aan.

Voor Glas en vDSL is dit natuurlijk anders.
Er is uiteraard wel 12-8 Mb/s gereserveerd voor IPTV maar wordt niet van uw snelheid van het abonnement afgehaald. (Mits u niet de volledige bandbreedte van GLAS gebruikt)
Gewijzigd door KPNwebcare2 op 01 september 2009, 14:04
 
space1

Quote

KPNwebcare2 schreef:
Om het duidelijk te krijgen:

Iemand met een ADSL abonnement van 20 Mbit wordt er een snelheid van 4-8 Mb/s weggehaald ( deze is gereserveerd ).
Iemand met een ADSL abonnement van 12 Mbit houd deze snelheid.
Iemand met een lagere snelheid haalt ook zijn snelheid.

Wij adviseren mensen met IPTV om een 12Mbit abonnement te nemen.

Dus antwoord op uw vraag, ja, ADSL kan 20 Mbit aan.


https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=9245&awinaffid=375275&clickref=Glasvezel-dirlink&p=http://www.kpn.com/tv/interactieve-tv/abonnementenitv.htm

a: InternetPlusBellen Basis en Interactieve TV - Tot 3 Mb/s download 512 Kb/s upload's
b: InternetPlusBellen Extra en Interactieve TV - Tot 8 Mb/s download 1 Mb/s upload
c: InternetPlusBellen Premium en Interactieve TV - Tot 20 Mb/s download 1 Mb/s upload Download snelheid tot 20 Mb/s **

(** Voor de combinatie InternetPlusBellen Premium + Interactieve TV geldt een downloadsnelheid van maximaal 14 Mb/s. Bij gelijktijdig gebruik van Interactieve TV en je internetverbinding, wordt de bandbreedte over beide diensten verdeeld.)

Voorbeeld is duidelijk gebruikt je tv bij een adsl verbinding wordt hiervoor 6 MB van de bandbreedte gebruikt.
Bij pakket a en b is genoeg bandbreedte vrij op ADSL2 lijn

Quote


Voor Glas en vDSL is dit natuurlijk anders.
Er is uiteraard wel 12-8 Mb/s gereserveerd voor IPTV maar wordt niet van uw snelheid van het abonnement afgehaald. (Mits u niet de volledige bandbreedte van GLAS gebruikt)


Nu de glasvezel.
Als er 12 mb wordt gereserveerd voor IPTV
Hoeveel gebruikt de eerste TV aan bandbreedte???? tussen de 8 en 12 MB (HD) ???

De helpdesk heeft aangeven dat de eerste TV geen bandbreedte gebruikt maar de 2 .... 4 TV's wel ( tussen 4-6 MB per TV)

De eerste 12MB bandbreedte heeft dan geen invloed. Maar de bandbreedte voor de 2 .....4 TV dan ?????

Of is KPN van mening dat 12 MB genoeg is voor 4 TV (HD)???

Het antwoord op mijn vraag van KPN :

Quote

pdaas schreef:
Hallo,

het enige wat ik nu kan melden is dat het geen nadelig invloed zal hebben op de internet snelheid.


Denkt KPN dat alle gebruikers maar 1 TV is huis hebben??

Ik heb kan begrijpen dat KPN stopt met coax tv. De kabelbedrijven stoppen vandaag ook het liefst met analoge tv (bandbreedte)
Maar als door KPN voor IPTV maar 12 MB wordt gereserveerd en gebruikers gebruiken meer dan 1 tv tegelijk kost dat wel tegelijk bandbreedte van je internet snelheid.

Zolang KPN er niet voor kiest om die 12 MB te verhogen ( bij bronspakket bandbreedte genoeg) heb ik en met mij vele gebruikers daar problemen mee. Je betaald voor een pakket met 30 MB (brons) internet bandbreedte.

Niemand heeft gevraagd om te stoppen met coax TV KPN stopt om economische redenen en KPN moet daarom ook het probleem op lossen.

Quote

harrie_n schreef:
En we hebben nieuws. Een decoder snoept van je netto bandbreedte. Op basis van een pakket goud zou je met 4 tv's iets minder dan de helft overhouden. (Aldus KPN techneut)
.


Mij laatste vraag heeft deze KPN techneut gelijk of niet dat er 30 MB van de bandbreedte verliest als je 4 TV gebruikt???

Met vriendelijke groeten,

Hans
Gewijzigd door space1 op 01 september 2009, 21:22
 
space1

Quote

harrie_n schreef:
Ja, daar is tie weer. Heb weer wat nieuws; ik zal daarover volgende week verder uitwijden.

Voorlopig heb ik van KPN een bijgewerkte reactie ontvangen dat ze uitgaan van het volgende:
* Er gaat iets minder dan 100 mbit over de lijn, die per pakket wordt afgeknepen.
* Bij brons (30mbit) en 3/4 tv's schijn je ineens geen bandbreedte verlies meer te hebben. Het gaat er dus netto niet vanaf. De ruimte tussen de 100 en 30 is voldoende voor tv etc.
* Bij goud dus net wel. immers 100-60=40mbit, wat bij 4 tv's net te weinig is. Bovendien is 100 niet volcontinu haalbaar ivm overboeking.

Volgens mijn contactpersoon zijn ze bezig met de formulering van een antwoord aan alle abonnees waarin ondermeer dit punt verduidelijkt wordt. Deze wordt niet eerder dan over anderhalve week verwacht.

Mijn eigen bevinding: Ik wacht nog steeds tot ze het komen aansluiten. Ik laat de aansluiting wel komen omdat ik geloof in de voordelen van glas (nog niet in KPN). Voorlopig heb ik van mijn contactpersoon de garantie dat de netto bandbreedte behouden blijft. Dat is hetgeen waar ik vanuit ga. Na aansluiting plemp ik wel een speedtest rapportje online met alle tv's aan...

Oh ja, de monteur regelt de vervanging van m'n coax naar utp netwerk. Niet geheel onbelangrijk...

Meer volgende week....

Ciao
Harrie


Harrie bedankt voor je DUIDELIJKE antwoordt.

Eigelijk werkt het precies zoals bij ADSL zolang je pakket internet bandbreedte laag genoeg is t.o.v de totale bandbreedte is er genoeg probleem alleen als het intenet pakket te groot wordt t.o.v de totale beschikbare bandbreedte kan er een moment komen dat je internet bandbreedte moet inleveren.

Dus geen bandbreedte van 12 MB voor IPTV !!!!!!!

nu is de maximale bandbreedte 100 MB maar in de toekomst wordt dat nog wel hoger zeker als er een moment komt dat de bandbreedte van de paketten ook wordt verhoogd. Bandbreedte bij glasvezel is veel groter dan bij de kabel of koperdraad

Voor IPTV tv heb je 2 systemen unicast en multicast:

- Bij unicast wordt er voor iedere gebruiker een verbinding opgezet tussen de server en de mediaplayer.

- Bij multicast wordt 1 signaal “uitgezonden” naar alle gebruikers. Multicast is bijzonder geschikt voor live streaming, maar wordt door de meeste internet providers (nog) niet ondersteund. Bij Multicast kan er met weinig bandbreedte toch een groot publiek bereikt worden.

Bij unicast is de overboeking wel van toepassing maar bij multicast niet.

Overboeking betekent dat de bandbreedte in de wijkcentrale nooit de totale bandbreedte van alle gebruikers te samen is maar altijd lager. Hoeveel de verhouding is is het geheim van de provider.
Omdat niet iedereen tegelijk gebruik maakt is dat bij een goede provider nooit een probleem.

Groeten,

Hans
Gewijzigd door space1 op 03 september 2009, 11:07
 
space1
Bij de installatie worden 2 digitale ontvanger geleverd. Ik heb via bon welke bij de brief zit een 3 ontvanger besteld.
Als de andere abonnementen (kabel of digitenne) zijn beeindigd kun je tijdelijk dus maar 2 tv's gebruiken.

In welke termijn wordt de ontvanger geleverd ?
Gewijzigd door space1 op 11 september 2009, 14:59
 
glasmol
Ik zal proberen daar komende week een antwoord op te geven......

Help me ff herinneren mocht je niets horen Shock
 
fiberuser
Het blijft voor mij ook een vreemde zaak dat KPN zomaar stopt met analoog. Gelukkig hebben wij deze week een brief in de bus gekregen van Onsbrabantnet. Zij gaan ook diensten over glasvezel leveren in onze wijk.
Zij bieden nog wel analoge TV, en daarbovenop ook nog eens een 100Mb up- en download mogelijkheid voor een wat nu lijkt iets lagere prijs.
Kortom, ik kijk uit naar de concurrentie en hoop dat KPN misschien daarop WEL reageert...
 
dijaru
Is zo dat een HD kanaal 24Mbit slurpt heb jij bvb 3 HD tv.s in huis zit je op 72mbit .. van daar dat kpn ook moet verhogen .. nu zullen 3 tv zelden aan staan .. lijkt me sterk .. Grin
"Glasvezel begint waar Kabel smelt"
Grin
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'KPN stopt met analoge tv via glasvezel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Lijbrandt stopt en gaat als KPN verder Algemeen over Lijbrandt : 1 30 sep 2016
Jonaz glasvezel in regio Amersfoort en Leusden. Eind 2016 ook in Soest en Baarn Waar beschikbaar, Jonaz : 1 18 jun 2016
Over Jonaz Glasvezel Algemeen over Jonaz : 1 18 jun 2016
Tweak biedt 1000Mbit glasvezel voor 54,95 Algemeen over Tweak : 1 01 jun 2016
KPN Glasvezel bevalt goed Algemeen over KPNglasvezel : 1 05 okt 2014